Inkleding
Salto2017
Sam Scarpula
Dries Warlop
Stijn Dickel
Quan Bui Ngoc & Merel Vercoutere
Simon Heyde
Robert&Frank Frank&Robbert
De Boot

DE INKLEDING ...

 

Dit jaar zet Salto de hele stad in de steigers. Letterlijk, want zes kunstenaars gewapend met duizenden plastic bouwblokken ‘verbouwen’ de hele stad. Ze bouwen samen met Menenaars installaties verspreid over het festivalparcours.

Je hoeft je niet in te houden want zelf mee bouwen tijdens Salto kan!

 

De zes kunstenaars(collectieven) actief op het parcours zijn:

 

 

Sam Scarpulla: Meense colalge (muurschildering)

Street artist Sam Scarpulla maakt een muurschildering ter hoogte van de bluescorner (Ieperstraat).

Het wordt een collage gemaakt door de inwoners van Menen zelf: de stadsbewoners maken deel uit van de progressie van het werk en werken mee van schets tot uitvoering. De collage wordt een blijvende stempel op de stad, een altijd aanwezige herinnering van samenwerken.

Kom kijken en geef je gedacht!

 

 

Dries Warlop: Talking to a stranger (interactieve installatie)

‘Praten met een onbekende. Praten met het onbekende’. Door middel van een buizenconstructie die letterlijk onder de grond loopt verbindt Dries Warlop twee onbekenden met elkaar, nodigt ze uit om op afstand te communiceren met geluid. Alsof je volledig willekeurig iemand uit de Gouden Gids zou opbellen.

Ga jij het gesprek aan? Rep je naar de Oude Leielaan!

 

 

Aifoon - Stijn Dickel: De Zwerm Danst (geluidsinstallatie - ontdekkingstocht)

Iedere stad zingt zoals hij gebekt is. Geluidskunstenaar Stijn Dickel (aifoon vzw) neemt je mee langs een luisterrijk traject doorheen de stad. De wandeling focust zich niet op wat er allemaal te zien is in de stad, maar op de geluiden, de stiltes en akoestische bijzonderheden. Iedere wandelaar krijgt ook een rugzak met daarin een luidspreker. Tijdens de wandeling zullen de geluiden uit de luidspreker zich vermengen met de geluiden van de stad. Door het luisteren in beweging te brengen wil Stijn de wandelaars en hun omgeving laten stilstaan bij hoe we auditief samenleven. Eén ding staat vast: na deze wandeling luister je nooit meer (naar jouw stad) als voorheen.

Start in de Oude Leielaan om 15.30 u., 17.00 u. en 18.00 u.

 

 

Quan Bui Ngoc & Merel Vercoutere: Non Vertical (locatiespecifieke creatie)

De prachtige Sint-Franciscuskerk vormt de inspiratiebron en het toneel voor een samenkomst tussen circus en dans. Een vrolijke mix van dansers, met en zonder ervaring, laat je de kerk met nieuwe ogen bekijken. Een creatie van Quan, Merel en hun deelnemers speciaal voor het Salto festival.

Om 17.00 u. en 18.45 u. in de Sint-Franciscuskerk

 

 

Simon Heyde: Metamorph (fantasierijke ingreep in de open ruimte)

De Kapucijnenweg en vooral het bouwterrein in het midden van de weg ondergaan een hele metamorphose. Een nieuwe wereld die als een laagje op de oude ligt. Een fantasierijke transformatie. Dompel je onder in de wereld van Simon & co en bouw er zelf aan mee.

Doorlopend in de Kapucijnenweg van 15.00 u. tot 19.00 u.

 

 

Robbert&Frank Frank&Robbert: Trap - Elevation (bouwen als performance)

R&F F&R zoeken de hoogte op. Samen met vrijwilligers en bezoekers bouwen ze een unieke trap en proberen ze zo hoog mogelijk te reiken. Iedereen kan zijn / haar steentje bijdragen om te proberen tot bij de verrassing te raken die ze in de hoogte hebben verstopt.

Doorlopend nabij de Groentenmarktvan 15.00 u tot 19.00 u.

 

 

ONBETAALBAAR: Friendship

Speciaal voor Salto bouwde collectief ONBETAALBAAR een boot - de ‘Friendship’ - en vaart er de hele dag het parcours mee rond. Spreek de kapiteins aan voor informatie over het festival en volg hen op hun nobele tocht om bezoekers en bouwers te voorzien van bouwblokken. De Friendship, de Salto boot die blokken en mensen verbindt.

Doorlopend van 15.00 u. tot 19.00 u.

 

 

 

 

 

 

 

Info: info@saltofestival.be - 056 51 58 91