Inkleding
Salto2017

DE INKLEDING ...


Dit jaar cureert het Instituut voor Volkswarmte het Saltofestival.

Het Instituut bouwt constructies die mensen dichter bij elkaar brengen. Heel dicht, soms — zoals in de sauna van vorige editie — maar ook figuurlijk dicht, met bouwsels waar een drankje en muziek en te hard lachen een zacht tapijtje vormen voor plezanterieën.

Saltofestival wordt dit jaar een wandelparcours waar u stapsgewijs van toren naar uitzichtpost marcheert. Een aantal van die bouwsels hijsen u met plezier aan boord van hun eiland in de festivalzee om met behulp van een handgebaar te seinen voor een drankje, dan wel een verfrissende douche te nemen en het festivalstof uit uw haren te spoelen. Opkijken zult u, zoveel is zeker.

Binnenkijken overigens ook, dankzij de rijdende periscoop die u een voorstelling laat zien op de eerste verdiepingen van de Ieperstraat. In de categorie uit uw doppen kijken wordt melding gemaakt van een mysterieus rotsblok dat in panne staat op de Oude Leielaan. En mocht u last hebben van zwartkijken, dan wordt u daarvan verlost door Serdi en zijn broer. Zij serveren in hun Döner Kleïbäb reepjes boetseerklei recht van de grote homp. Kliedert u vooral lustig mee, al dan niet met looksaus, hoe dan ook met de glimlach.

Mocht u het voorgoed gehad hebben met dat kijken, dan stopt het Instituut u onder de graszoden, daar waar de zon niet schijnt. Gelegen in uw kist ervaart u de geneugten van zacht, warm zand op uw lichaam, voorzien door een gespecialiseerde bekistingsfirma. Want dankzij de Vorsers van het Instituut wordt zelfs de werf een plek voor wellness — en bij uitbreiding de hele Meense binnenstad.

Info:  info@saltofestival.be -  056 51 58 91